Kakukkhegyi szilvatorta

Kakukkhegyi szilvatorta

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 dkg mandulaliszt
  • 3 dkg darált dió
  • 1kk vanília paszta
  • 1dl tej
  • Kakukkhegyi Szilvalekvár
  • 3 dkg aszalt szilva

Hab:

  • 250g mascarpone
  • 2dl tejszín

Öntet:

  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek Kakukkhegyi Szilvalekvár

A cukrot a vajjal kikeverjük, majd a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a tejet, vaníliát, és egy evőkanál lekvárt adunk hozzá. Legvégül a felvert tojás fehérjéket keverjük hozzá. Kikent formába tesszük (kb. 24 cm átmérőjű)180 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tortát még forrón megkenjük a lekvárral. A cukrot a lekvárral összefőzzük hogy folyós állagú legyen. Felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortalapra kenjük, kicsi cikkekre vágott  aszalt szilvát rakunk a habra, vékony csíkokat húzunk az öntetből a torta tetejére.

Tipp:

  • a diót helyettesíthetjük teljes egészében mandulaliszttel vagy mákkal
  • a szilvát idénygyümölccsel is lehet helyettesíteni