Kakukkhegyi répatorta

Kakukkhegyi répatorta

Piskóta:

1 csésze (2,5 dl) liszt

3/4 csésze cukor

1tk sütőpor

3/4tk szódabikarbóna

1/2tk fahéj

1/2tk só

2dl olaj

2 tojás

1 csésze reszlet sárgarépa

400g összeaprított barack befőtt

1/4 csésze aprított dió vagy mandula   (csésze = kb. 2,5 dl)

Tetejére:

85g vaj

85g krémsajt

170g porcukor

1/2tk vanília esszencia

Kakukkhegyi Sárgabaracklekvár  

Elkészítés:

Az összes száraz hozzávalót tegyük egy keverőtálba, keverjük össze. Ezután a tojást és az olajat adjuk hozzá és ismét keverjük össze. Ezután belekeverjük a reszelt répát, barackot, diót. Vajazott és lisztezett formában sütjük 45 percet, 180C fokon. A vajat a krémsajtot habverővel kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és ezzel is elkeverjük. 

Tálalás:

A piskótából répaformájú cikkeket vágunk. A tetjükre kanalazunk a krémből és meglocsljuk a Kakukkhegyi Sárgabaracklekvárral. Hogy méginkább répára hasonlítson, fűszernövényekből zöld leveleket tehetünk mellé.