Grill camembert és ribizliszósz

Grill camembert és ribizliszósz

Hozzávalók:

  • 1 Camembert
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál barna cukor
  • 3 teáskanál málnaecet
  • Kakukkhegyi Ribizli lekvár

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk. A málnaecetet és a 2 evőkanál lekvárt  hozzáadjuk. Összefőzzük 5 percig. A sajtot 200 fokos sütőbe tesszük, 8-10 percig sütjük. Vágjuk  meg a sajt tetejét keresztbe, majd húzzuk fel a négy  sarkot , a keletkező nyílásba töltsünk a lekváros mártásból.

Tipp: A sajtot egészen a sütésig hűtőben (akár fagyasztóba is tehetjük) tartjuk hogy hideg legyen és sütés közben ne folyjon szét.