RECEPTEK

Kovács Mátyás vagyok, az Eszcajg nevű blog megalkotója, tulajdonosa. Mindig nagyon érdekelt, hogy mi zajlik egy konyhában. Először a házi, majd az éttermi konyhában is kipróbáltam magam. Fontosnak tartom, hogy az elkészített ételek minden érzékszervet elérjenek.

Kedvem szerint próbálok ki ízeket, látványt, új technológiát és  természetes alapanyagokat. Úgy gondolom nem boszorkányság egy-egy étel átformálása, ha az ízek és maga a látvány harmóniába van. Nagy érdeklődéssel fordulok a csúcsgasztronómia megismerésére. Igyekszem ebben jártas személyekkel megismerkedni, sokat olvasok hazai és nemzetközi írásokat ebben a témakörben.

Számomra az a fontos, hogy amit elfogyasztok ízletes és tálalásában is megragadó legyen, ezért igyekszem ennek szellemében megválasztani az éttermeket, kipróbálni a konyhákat.

Sonkás-lekváros szendvics Sonkás-lekváros szendvics

Hihetetlen párosítás ;) 
Kakukkhegyi répatorta Kakukkhegyi répatorta

Mi nagyon szeretjük ezt a kreációt :) 
Kakukkhegyi szilvatorta Kakukkhegyi szilvatorta

Ha egy kis finomságra vágysz.
Sült pézsmatök Kakukkhegyi lekvárral Sült pézsmatök Kakukkhegyi lekvárral

Sütőtök + lekvár = elképesztő ízkombináció.

Kacsamell Kakukkhegyi feketeribizli lekvárral Kacsamell Kakukkhegyi feketeribizli lekvárral

A nem mindennapi sűlthús elengehtetetlen hozzávalója a lekvár.
Cukormentes gyümölcs smoothie Cukormentes gyümölcs smoothie

Gyümölcsturmixokhoz bátran használhatunk lekvárt.
Epres panna cotta Epres panna cotta

A desszertek egyik remek hozzávalója a lekvár.
Grill camembert és ribizliszósz Grill camembert és ribizliszósz

A sajtokhoz nagyon jól illenek a lekvárok, főleg a bogyós gyümölcsökből készültek.
Meggyes joghurt Meggyes joghurt

Kaukkhegyi lekvárok jól passzolnak a különböző natúr joghurtokhoz.